GRANPLAN(T)ER OCH LJUSSLINGOR

gran1

Såhär fin, kan en gran som är 30cm hög bli, som man köper mitt i sommaren av ett svensexegäng för 10 kronor.

Nu några år senare så tycker jag den är så himla rolig. Om en gran nu kan vara rolig? Men en söt liten  kärlekshistoria berättar den varje gång jag tittar på den iallafall.

 

Tänka sig, snart är det dags att vira i lite ljusslingor (Bilden är från en av våra vänners trädgård).  Snart är det även dags att få kontakt med vår granfarbror. En farbror i flanellskjorta, blå arbetarbyxor och käpp som kommer och ställer granar till oss utanför dörren varje år. I år har jag tänkt beställa lite mer aktivt. Granplanerat alltså. Lite som måttbeställda granar typ. Förr om åren har han liksom frågat; vart sa´ ru ha granen nösta ör rå? Åsså måste jag bestämma mig snabbt om vi skall ha en 3,5 metare i vardagsrummet eller en mer vanlig gran i köket.

Det är ett dilemma varje år. Vart granen skall stå? Förra året hade jag yppat min önskan (året innan då alltså), men så kom jag liksom på att jag nog behövde två till. Barnen måste ju ha en liten fin gran också. Så han kom snällt förbi med dem en mörk eftermiddag.  I år har Bond bestämt att jag inte får ha tre granar inne. Men vi får väl se.

Skulle så gärna följa med gubben med flanellskjortan ut och pölsa i snön med en yxa och mina vinterkängor för hugga ner vår alldeles egna gran. Jag tror jag skall fråga det också. Tänka sig va mysigt.

Hurrni det är bara två veckor kvar till advent nu. Vilken myslycka.

loggastjärnastorgi
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till GRANPLAN(T)ER OCH LJUSSLINGOR

  1. Karolina skriver:

    Du får gärna hugga dig en gran i vår skog:)

Blir glad över några rader eller hälsningar från dig!