ATT TA DET FRÅN BÖRJAN – BYGGSTART

a1 Haha, jag antar att jag hämtat mig nu.

 

Ni kanske kan tänka er in i en person som har blundat för det lite mindre roliga och liksom bara tänkt på, just, det roliga.

Typ som spröjsade fönster, varma trägolv och dendär vinkylen som lyser i neonblått.

Just en morgon kom tre glada killar som lyste i neongult istället. Hur kunde jag inte ha tänkt en sekund på dem innan dagen de plötsligt stod tidigt i min trädgård och lyfte bort alla kantstenar på tre sekunder, och puttade undan allt gårdsgrus på tre minuter? Tur var väl att jag liksom tyckte om alla tre från sekund ett. Annars hade jag nog bett dem fara o ta någon annan trädgård längre bort.

Vår trådgård som preeeeecis förra året, blev helt “klar” med alla rabatter och kantstenar.

Nu skulle det ner vatten, avloppsrör tvärs över hela framsidan, sa de.

a12

Jag visste ju detta såklart. Hade bara inte tänkt på själva, utförandet. Men jag samlade mig snabbt (tyckte jag då) och förklarade på fullaste allvar prioordning vad som var viktigast i trädgården från utgångsläget. Det går inte såklart! – Skall buskarna stå i luften när vi gräver under tänker du? Men va inte orolig vi rotslår (dina vackra slotts-jasminer som luktar så gott) (och de pampiga pionbuskarna) (och den täta fina häcken som slår ut så fint nu) (och allt annat du gillar) och sätter

tillbakr´t se´n!

Att jag inte dog.

a8a13
Men så är jag ju så fascinerad också. Helst skulle jag vilja hoppa upp i knät och vara med och köra. Att titta när duktiga människor arbetar är en fröjd. Blir impad av precisionen och hur grymma de är, när de är nära alla fjärrvärmeledningar, elkablar, telekablar och allt annat könstigt vi hade i trädgården.
a2a9
När några dagar hade gått fick jag här för första gången se någonting som började likna en återuppbyggnad. Det var en  riktigt go känlsa. Det var ju då, det kändes att det var igång. På riktigt.
a3a7
Golvvärmen på plats och rören till dusch, WC och kök är fixade. Allt på helt rätta ställen och återigen är jag imponerad. Att få upp dem från en stor grop rätt upp där toaletten skall stå, eller där jag vill ha vasken i köket visst är det häftigt! Vid detta laget, när vi hade träffats några dagar, skrattade de bara åt mina passionsångestattacker (ni vet sådana man får när man egentligen är glad så det pirrar ända ut i armarna, fast samtidigt är helt galen på dedära (underbara) killarna som förstör hela min trädgård)

a7Och, de bara ler…

Vid denna stund var det dags att bjuda dem på rabarberpaj och typ tacka för att de stannade första dagen där trots att de fick se min absolut sämsta sida. Jag har nog aldrig gjort sämre ‘första intryck’ på någon jag aldrig har träffat förut.
a10

a6

När grunden var gjuten och härdad kom kranbilen och lyfte tillbaka vårt gamla hus igen. Allt som vanligt, fast på en riktigt grund.

a5
Inget vore sig likt om inte jag fått träffa dedär tre lysande männen. De som fick agera psykolog, markläggare, frutröstare, trädgårdsplanerare, kvinnopeppare, rådgivare, florister, och faktiskt vänner tillslut. Ni kommer vara med i tankarna väldigt länge –  Till och med när trädgården är i ordning igen…!:)

 

Tveka inte att höra av er om ni behöver hjälp med grävning eller markarbete. Jag lämnar med varm hand över detta tips till er som behöver.

 

Love, H

loggastjärnastorgi

2 svar på ”ATT TA DET FRÅN BÖRJAN – BYGGSTART”

  1. Härligt! Vad bra det blir och vad spännande att få se slutresultatet sen! :)
    Vi har också en trädgård i kaos, men av en annan dimension just nu (leråker under uppbyggnad, typ). Så jag förstår din längtan tills att allt är återställt och fint igen. ;)

  2. Gaaahh! Jag hade också fått spelet! *S* och velat köra bobcat. Är så vansinnigt fascinerad över grundläggare som får upp alla rör och tåtar på rätt plats. Det står upp massa kvastar ur plattan och så hamnar som dunsäger toan på exakt rätt plats. Tur det finns fler än vi som är så bra på sina jobb! ;)

Kommentarer är stängda.