LILLA MORMOR

mormorluciasv2

 

Så mörk är natten i midvintertid,
men se då nalkas Lucia.
Hon kommer den goda med ljuset hit,
hon kommer med hälsning om julefrid,
hon kommer med ljus i sin krona.

På den ljusaste av mörka dagar, på den varmaste av kalla dagar. När Lucia skrider fram, vacker, värdig och med ljuset med sig. Det är precis då du väljer att ta din frid.

Du var hemma i din säng 

Du hade morfar i din hand.

Du var lugn.

Du var medveten.

Du kände.

Idag berättade han för oss att ni har har varit tillsammans exakt i 70 år. Sjuttio år. Han log också när han berättade första gången han såg dig. Det är sannerligen värdigt. Du fick ett helt fantastiskt slut mormor. Jag önskar alla kunde få det.  Det fick du för att du alltid har varit så god.

I mörka natten i midvintertid,
vi hälsar dig väna Lucia.
Välkommen du goda med ljuset hit,
välkommen med hälsning om julefrid,
välkommen med ljus i din krona.

Jag är helt säker på att du är mer än välkommen dit du kommer snart. Men först får du nog vara med och iaktta oss, på ditt vis, när vi försöker hitta vår julfrid. Du kommer se många tända ljus. Du kommer se barnen som leker. Du kommer känna mina minnen som berättar om att det framförallt är du som lärt mig innebörden att vara vänlig. Att man skall  tänka på andra. Jag har en lång väg kvar att bli som du. Men jag försöker.

Tack för allt min älskade luciamormor

loggastjärnastorgi

7 svar på ”LILLA MORMOR”

  1. Men o så sorgligt Hannah!Tänker på Er alla denna dag?
    Stor varm kram från oss båda./agneta o bengt

    1. Tack Agneta! Ja en mormor kan verkligen sätta sina spår. Jag kommer fortfarande ihåg er till exempel när jag fick en så fin blå boll med superstuds i!! <3 minns du det...(?) Säkert 20 år sedan på ett barns vis...

Kommentarer är stängda.